Owoce i zioła

Czy wiesz, że:

  • Naturalnym źródłem witamin i minerałów są owoce i warzywa.
  • Zioła oczyszczają organizm i mają działanie lecznicze.
  • Dobrze zbilansowana dieta powinna zawierać naturalne źródło witamin i owoców.

Shaggy Brown Natural:

  • Karmy Shaggy Brown Natural wzbogaciliśmy o naturalne źródło witamin, czyli o owoce i warzywa.
  • W każdej karmie znajdziemy bulion warzywny.
  • Wyselekcjonowane warzywa, owoce i zioła w odpowiedniej proporcji wspomagają organizm Twojego psa.
  • Pomimo dodatku naturalnych owoców, warzyw czy ziół karmy Shaggy Brown Natural nie są karmami owocowymi, zaś zioła użyte w karmach nie dominują smaku mięsa.

Nasze surowce:

Żurawina

Naturalne remedium na przeziębienia, problemy z żołądkiem, ale przede wszystkim z pęcherzem. Żurawina ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Najczęściej stosowana w infekcjach pęcherza moczowego, a także w niektórych schorzeniach skóry. Dodatkowo żurawina obniża poziom cukru we krwi i wspomaga skurcze mięśnia sercowego. Jest też znakomitym źródłem Witamin A, C i B.

Jabłko

One apple a day, keeps the doctor away- Jedno jabłko dziennie trzyma doktora z daleka. Tak brzmi angielskie przysłowie. Właściwości zdrowotne jabłek są olbrzymie. Zapobiegają problemom żołądkowym (działanie przeciwbiegunkowe), leczą niestrawność, hamują infekcje, poprawiają trawienie. Regulują perystaltykę  jelit oraz mają właściwości przeciwrakowe.  Jabłka zapobiegają też miażdżycy, wspomagają pracę mięśnia sercowego. Poza tym jabłka mają niski indeks glikemiczny, a błonnik w nich zawarty pomaga regulować poziom cukru we krwi. I najważniejsze – jabłka wspomagają pracę mózgu i oczyszczają organizm z toksyn.

Pomarańcze

Doskonałe źródło witaminy C, prowitaminy A (beta-karoten), witamin z grupy B. Pomarańcze zawierają też dużo wody. Woda wypłukuje toksyny z organizmu, Witamina C jest antyoksydantem,  beta-karoten neutralizuje rodniki w organizmie i wspomaga leczenie wzroku i skóry.

Morwa

Obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi i zapobiega miażdżycy. Wykazuje właściwości lecznicze jako środek przeciwzapalny, chroniący wątrobę i nerki. Utrzymuje prawidłową gospodarkę węglowodanową i chroni komórki, błonę komórkową i DNA przed uszkodzeniami wolnych rodników.

Wyciąg z juki Schidigiera

Ma działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe. Głównym zastosowaniem jest leczenie dysplazji biodrowej, problemow kostnych, a także problemów reumatologicznych. Wspomaga wchłanianie substancji odżywczych, przyspiesza metabolizm i detoksykację organizmu, reguluje procesy wydalania (w tym woń kału)

Wodorosty

Działają przeciwzakrzepowo, wpływając na stan naczyń krwionośnych. Regulują gospodarkę wodną organizmu, pozbywają się toksyn z organizmu. Wspomagają działalność tarczycy, wzrost i zdrowie skóry i sierści. Mają też właściwości przeciwnowotworowe i przeciwzapalne.

Siemię lniane

Zawiera kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6, związki śluzowe, kwasy organiczne, enzymy, sole mineralne, Witaminę E. Działa osłaniająco na śluzówkę jelit, wspierająco na skórę i błony śluzowe. Obniża także poziom cukrów we krwi. Działa także przeciwzapalnie.

Mniszek lekarski

Działa moczopędnie, oczyszczając organizm z toksyn. Pobudza wątrobę do działania, reguluje zaburzenia trawienia. Bogaty w inulinę, sole mineralne, Witaminę c i B oraz fitosterole, które obniżają stężenie „złego” cholesterolu.

Mięta

Doskonałe źródło witamin (głównie C) i minerałów (głównie żelazo). Wykorzystywana w zaburzeniach trawienia, wykazuje działanie rozkurczające mięśnie gładkie przewodu pokarmowego, zalecana przy spożywaniu produktów ciężkostrawnych. Dodatek mięty równoważy działanie roślin wzdymających (groch).

Projekt i wdrożenie: InternetProjects.pl